top of page

Pennun trimmaus - Kultaturrin pentuakatemia

Kultaturrin trimmaamon pentuakatemia kasvattaa koiranpennuista trimmaukseen myönteisesti suhtautuvia, trimmaajan kanssa yhteistyössä toimivia koiria.

Pentuakatemian jäsenet saavat kaikki ensimmäisen pentuvuoden trimmauskäynnit -10% alennuksella (13.4.24 alkaen).

pentutrimmaus.jpg

Kuva: Miikka Linna

Pentuakatemian jäseneksi käymällä trimmaamon tutustumiskäynnillä

 

Pentuakatemian jäseneksi pääsee jokainen Kultaturrin 1. tutustumiskäynnillä käynyt pentu.

Tutustumiskäynnin jälkeen trimmaaja suosittelee juuri sinun koirallesi sopivia jatkokäyntejä, jotka mahdollistavat koiralähtöisen harjoittelun. Tutustumiskäynnin jälkeen pennulle voi kuitenkin varata alennettuun hintaan minkä trimmaus- tai turkinhoitopalvelun vain. 

 

Koulutus jatkuu koko pentuvuoden ajan

 

Kultaturrin trimmaaja kouluttaa pentuakatemian jäsentä trimmaamokäynnillä huolimatta siitä, mikä turkinhoito- tai trimmauspalvelu koiralle on varattu. Jokaisella käynnillä koiran mukavuusaluetta venytetään juuri sopivasti positiivisen vahvistamisen avulla.

 

Positiivisuustakuu

 

Pentuakatemiassa koiralle tarjotaan positiivisa trimmauskokemuksia, jotka kantavat läpi koiran koko elämän. Trimmaajan lempeys on pentuvuotena tärkeämpää kuin täydellinen trimmauslopputulos. Pikkuhiljaa työn jälki kuitenkin paranee ja yleensä viimeistään vuoden ikäisenä koira on helppo trimmata ja lopputulos on viimeistelty.

Pentuakatemian asiakkaat

pennuntutustumiskäynti.jpg
"Laku kävi ensin tutustumiskäynnillä ja muutamien viikkojen päästä trimmauksessa ilman pesua. Lakulle saatiin aikaan suloinen trimmaus, vaikka hän oli hieman vilkas. Kuten kuvista näkee, ei trimmaus ole viimeistelty. Se on kuitenkin tehty täysin Lakun ehdoilla. Tästä on hyvä jatkaa harjoittelua." /Frans 

Kuva: Lakun omistaja Miikka Linna

Koska koiranpennun voi tuoda trimmaamoon?

 

Yleensä ensimmäiselle tutustumiskäynnille tullaan kun koira on 3-4kk ikäinen. Koiran voi tuoda tutustumaan trimmaamoon heti kun se on kotiutunut uuteen kotiinsa.  Myös 6kk ikäinen pentu ehditään vielä hyvin totuttaa trimmaukseen. Myös muussa trimmaamossa tutustumassa käynyt alle vuoden ikäinen pentu voi tulla 1. Tutustumiskäynnille Kultaturriin ja liittyä pentuakatemian jäseneksi.

 

Tutustumiskäynnin kulku

Kultaturrin tutustumiskäynnillä koira opetetaan ensin trimmauspöydällä olemiseen. Yleensä pöydällä rauhoittumiseen ja trimmaajan kanssa yhteistyöhön asettumiseen menee ensimmäiset 10-15min.

 

Sen jälkeen trimmaaja alkaa tutustuttaa koiraa saksien ääneen, harjaamiseen ja käsittelyyn pöydällä. Tässä vaiheessa voidaan alkaa siistiä omistajan toivomia alueita. Mikäli saksityöt sujuvat hyvin voidaan siirtyä trimmauskoneeseen totutteluun. Moni toivoo siistittävän karvoja koiran silmien edestä, suun ympäriltä, pepusta tai tassuista. 

Valmistautuminen - pitääkö koiranpentu pestä ennnen trimmaamoon tulemista?

 

Trimmaajan toive on, että tuot koiran puhtaana kaikille käynneille, joihin ei sisälly pesua trimmaamossa. Likaista turkkia leikatessa työvälineet tylsistyvät ja karvaa on muutenkin vaikeampi leikata. Puhdas (ja varsinkin föönattu) karva ikään kuin nousee ylös helpommin eikä lässähdä, minkä seurauksena leikkausjälki myös näyttää paremmalta.

 

Pesun koirashampoolla voi tehdä edellisenä tai aikaisemmin samana päivänä. Mikäli toivot koiran tassuja siistittävän, kannathan koiran trimmaamoon suoraan pesun jälkeen mikäli ulkona on märkää tai kuraista.

Tutustumiskäynnin jälkeiset käynnit

 

Tutustumiskäynnin jälkeen suurin osa koiranpennuista tulee vielä toiselle lyhyelle turkin siistimiseen tarkoitetulle 15-30 min kestävälle käynnille. Tämän jälkeen koirat ovat yleensä valmiita hieman pidemmille käynneille, kuten trimmaukseen ilman pesua tai turkin pesuun ja siistimiseen.

 

Kuinka monta trimmaamokäyntiä pentuvuoden aikana on sopiva määrä?

 

Kultaturrin pentuakatemia ja sen mukana tuleva alennus on tehty houkuttelemaan mahdollisimman moni koiranomistaja totuttamaan koira trimmaukseen pienin askelin. Kaikkia trimmaamokäyntejä suositellaan yhteensä neljä - viisi pentuvuodelle.

 

Koirien tarpeet ovat kuitenkin kovin yksilöllisiä. Käyntejä ei voi olla liikaa, voit siis ravata pentusi kanssa Kultaturrissa vaikka kahden viikon välein.

 

Kotiharjoittelu tukee koiran kehitystä rennoksi turkinhoidon mestariksi

 

Kultaturrin pentuopas on ilmainen kaikille saatavilla oleva ladattava opas, joka tukee turkinhoidon kotiharjoittelua. Osa jättää totuttamisen pääasiassa trimmaajan harteille kun taas toiset tekevät suurimman työn kotona. Kumpikin tapa toimii kunhan koira saa tarpeeksi harjoittelua.

 

Jääkö omistaja paikalle trimmauksen ajaksi?

 

Omistaja saa aina jäädä halutessaan trimmaamoon seuraamaan tutustumiskäyntiä ja trimmausta. Alle 4kk ikäisten pentujen kanssa on suositeltavaa jäädä paikalle.

 

Mikäli jännität itse kovasti koiran suoriutumista tai stressitasoa, voi olla hyvä jättää koira trimmaajan neutraaleihin käsiin. Koira aistii omistajan tunnetilat helposti ja hän saattaa luulla, että tilanteessa on jotain pelottavaa koska et ole rento.

 

Joskus koirat myös esittävät omistajansa edessä olevansa pulassa trimmauspöydällä, vaikka heillä ei ole hätää. Voit keskustella trimmaajan kanssa tuodessasi koiran, mikäli et ole varma olisiko sinun hyvä olla paikalla.

 

Villi tai erityisen arka pentu sopii myös trimmaamon asiakkaaksi

 

Kultaturrin trimmaamossa lähes kaikki trimmauskokemukset ovat onnistuneita, sillä tavoitteet asetetaan oikein suhteessa koiran taitoihin ja tunnetiloihin. Koira rauhoittuu kun sille laitetaan lempeät rajat ja kun koiran rajoja kunnioitetaan.

Tilaa ilmainen pennun turkinhoidon opas

Liityt samalla turkinhoidon vinkit - sähköpostilistalle,

josta voit poistua koska vain. Ei spämmiä! max. 1 meili/kk.

Kiitos tilauksesta! Opas tulee pian sähköpostiisi.

koiran trimmaus espoo.jpg
bottom of page